Bloggen

Jag grundade världens första sociala medium på webben – LunarStorm. Under åren har jag hjälp många av både de största och minsta varumärkena att öka intäkterna med sociala medier. Här finner du tankar och händelser kring mig.

Läs mer om Rickard Eriksson
 • Intervjuas i Göteborgs-Posten om internet för 20 år sedan

  Pressklipp ur Göteborgs-Posten  ·  I artikeln Så var det att använda internet år 2000 i GP ger jag min syn på skillnaderna mellan dåtidens och nutidens sociala medier.

 • Leder workshop i Facebook för Stockholms-företagare

  Gig  ·  På Hotel C jobbar vi hela dagen med att klappa filteralgoritmerna medhårs och förstå hur man annonserar effektivt med intelligent framarbetade målgrupper - allt för att öka försäljningen via Facebook.

 • Ger Malmö-företagare en Facebook-boost

  Gig  ·  I toppen av Turning Torso samlar jag ett gäng skånska företagare och tillbringar dagen med att ge dem insikter hur man konverterar bättre på Facebook.

 • Keynote-talar på Almi Go20

  Gig  ·  Öppnar idag Almi Go20 med en keynote om Morgondagens kund, inför 90 deltagare. Under dagen kör jag dessutom korta, konkreta s.k. TIO-talks med deltagarna kring ämnena Kundinsikt och Attrahera din kund.

 • Talar på Interfloras årliga konferens

  Gig  ·  Gästar Interfloras årliga The Flower Effect och utrustar 200 blomsterhandlare med rätt mindset och en rad knep för att låta sociala medier generera större intäkter.

 • Ge dina stillbilder liv

  Kunskap  ·  Nå ut bättre i dina sociala medier: Använd dina foton och få många av videons alla fördelar. Här lyfter jag en av mina favoritappar. Men jag varnar... Den kommer vara så kul att all din fritid försvinner i ett naps! :)

  Läs mer
 • Succé för juldopp i Varamon

  Pressklipp ur MVT  ·  För andra året i rad arrangerades i helgen juldopp i Varamon. Många trotsade kylan och sprang ut i det svala vattnet med tomteluva på huvudet.

 • Vill du bada in julen i Varamon?

  Pressklipp ur MVT  ·  Badkläder och tomteluva är allt som krävs för att delta i årets upplaga av Juldoppet i Varamon.

 • Comeback för DDR-Sverige

  Åsikt  ·  Det är inte Norge som är den sista sovjetstaten. Det är Sverige. Sedan 1 oktober kan staten åter snoka i vem du pratar/chattar med, på vilken plats ni befann er och när det ägde rum. Dessutom vad du konsumerar för information. Trots att…

  Läs mer
 • Tjuvlyssnar Facebook på dig?

  Kunskap  ·  Du pratar med en vän om ett ämne, och senare dyker det upp en annons om detta ämne på Facebook, Instagram, Google eller något annat ställe där annonser visas. Snudd på alla har varit med om detta, eller har hört någon bekant drabbas av det.…

  Läs mer