Bloggen

Jag grundade världens första sociala medium på webben – LunarStorm. Under åren har jag hjälp många av både de största och minsta varumärkena att öka intäkterna med sociala medier. Här finner du tankar och händelser kring mig.

Läs mer om Rickard Eriksson
 • Ger Malmö-företagare en Facebook-boost

  Gig  ·  I toppen av Turning Torso samlar jag ett gäng skånska företagare och tillbringar dagen med att ge dem insikter hur man konverterar bättre på Facebook.

 • Keynote-talar på Almi Go20

  Gig  ·  Öppnar idag Almi Go20 med en keynote om Morgondagens kund, inför 90 deltagare. Under dagen kör jag dessutom korta, konkreta s.k. TIO-talks med deltagarna kring ämnena Kundinsikt och Attrahera din kund.

 • Talar på Interfloras årliga konferens

  Gig  ·  Gästar Interfloras årliga The Flower Effect och utrustar 200 blomsterhandlare med rätt mindset och en rad knep för att låta sociala medier generera större intäkter.

 • Ge dina stillbilder liv

  Kunskap  ·  Nå ut bättre i dina sociala medier: Använd dina foton och få många av videons alla fördelar. Här lyfter jag en av mina favoritappar. Men jag varnar... Den kommer vara så kul att all din fritid försvinner i ett naps! :)

  Läs mer
 • Succé för juldopp i Varamon

  Pressklipp ur MVT  ·  För andra året i rad arrangerades i helgen juldopp i Varamon. Många trotsade kylan och sprang ut i det svala vattnet med tomteluva på huvudet.

 • Vill du bada in julen i Varamon?

  Pressklipp ur MVT  ·  Badkläder och tomteluva är allt som krävs för att delta i årets upplaga av Juldoppet i Varamon.

 • Comeback för DDR-Sverige

  Åsikt  ·  Det är inte Norge som är den sista sovjetstaten. Det är Sverige. Sedan 1 oktober kan staten åter snoka i vem du pratar/chattar med, på vilken plats ni befann er och när det ägde rum. Dessutom vad du konsumerar för information. Trots att…

  Läs mer
 • Tjuvlyssnar Facebook på dig?

  Kunskap  ·  Du pratar med en vän om ett ämne, och senare dyker det upp en annons om detta ämne på Facebook, Instagram, Google eller något annat ställe där annonser visas. Snudd på alla har varit med om detta, eller har hört någon bekant drabbas av det.…

  Läs mer
 • 10 sociala medier-inlägg som botar din idétorka

  Kunskap  ·  Måndag morgon och kreativiteten lyser med sitt frånvaro. Men du måste ändå skapa några inlägg till företagets Facebooksida inför veckan. Då kan det vara skönt att åtminstone ha några ledstänger att hålla i, så att du slipper uppfinna…

  Läs mer
 • Några få kreatörer lever på miljoner konstnärer

  Åsikt  ·  1536 kr betalar du till film- och musikskapare när du köper en iPhone med 512 GB minne. Trots att du betalar för Spotify och Netflix. Det beror helt enkelt den s.k. privatkopieringsersättningen (tidigare kassettersättningen), en slags skatt på…

  Läs mer

Kunskap som ökar intäkterna är en god investering. Genom mitt företag Nischad Utbildning har vi fått 3 500 företag att öka intäkterna med sina sociala kanaler.

Boka din plats på en av mina online-workshopar: