Bloggen

Jag grundade världens första sociala medium på webben – LunarStorm. Under åren har jag hjälp många av både de största och minsta varumärkena att öka intäkterna med sociala medier. Här finner du tankar och händelser kring mig.

Läs mer om Rickard Eriksson
 • Succé för juldopp i Varamon

  Pressklipp ur MVT  ·  För andra året i rad arrangerades i helgen juldopp i Varamon. Många trotsade kylan och sprang ut i det svala vattnet med tomteluva på huvudet.

 • Vill du bada in julen i Varamon?

  Pressklipp ur MVT  ·  Badkläder och tomteluva är allt som krävs för att delta i årets upplaga av Juldoppet i Varamon.

 • Comeback för DDR-Sverige

  Åsikt  ·  Det är inte Norge som är den sista sovjetstaten. Det är Sverige. Sedan 1 oktober kan staten åter snoka i vem du pratar/chattar med, på vilken plats ni befann er och när det ägde rum. Dessutom vad du konsumerar för information. Trots att…

  Läs mer
 • Tjuvlyssnar Facebook på dig?

  Kunskap  ·  Du pratar med en vän om ett ämne, och senare dyker det upp en annons om detta ämne på Facebook, Instagram, Google eller något annat ställe där annonser visas. Snudd på alla har varit med om detta, eller har hört någon bekant drabbas av det.…

  Läs mer
 • 10 sociala medier-inlägg som botar din idétorka

  Kunskap  ·  Måndag morgon och kreativiteten lyser med sitt frånvaro. Men du måste ändå skapa några inlägg till företagets Facebooksida inför veckan. Då kan det vara skönt att åtminstone ha några ledstänger att hålla i, så att du slipper uppfinna…

  Läs mer
 • Några få kreatörer lever på miljoner konstnärer

  Åsikt  ·  1536 kr betalar du till film- och musikskapare när du köper en iPhone med 512 GB minne. Trots att du betalar för Spotify och Netflix. Det beror helt enkelt den s.k. privatkopieringsersättningen (tidigare kassettersättningen), en slags skatt på…

  Läs mer
 • De svenska sociala plattformarnas uppgång och fall

  Pressklipp ur Dagens Nyheter  ·  I början av 2000-talet lockade svenska sociala plattformar som Lunarstorm, Playahead, Kamrat och Bubblare till sig hundratusentals besökare. Vilken betydelse hade de för den digitala eran i Sverige? Hur nådde de sådan framgång? Och vad ledde till deras nedgång?

 • Kör workshop i Marbella

  Gig  ·  Utrustar spanska, engelska och svenska företagare med rätt verktyg för att få bättre konvertering på Facebook och Instagram - på läckra Meliá Marbella Banús. Tack för platstipset Mi Ridell!

 • De fixade kylslaget juldopp

  Pressklipp ur MVT  ·  På lördagseftermiddagen var det så dags för det efterlängtade Juldoppet i Varamon och totalt, inklusive publiken, samlades ett par hundra personer nedanför restaurang Sjövik.

 • Tomtebad går av stapeln i Varamon

  Pressklipp ur MVT  ·  Tomteluva och badkläder. Det är vad som gäller på lördag när Juldoppet 2018 går av stapeln i Varamon.

Kurstipset

Sveriges mest populära AI-kurs:
AI på jobbet
Välkommen till AI på jobbet, en nödvändig 3-timmars onlinekurs som är skräddarsydd för att hjälpa anställda på svenska företag och offentliga institutioner att förstå och utnyttja kraften i AI för att effektivisera sitt dagliga arbete, spara mycket tid och göra arbetsdagen mer intressant. Haktappning utlovas - och dessutom får du stirra på mig i 3 timmar! 🙄